Hard work work

Är helt färdig! Har jobbat idag, sen möttes jag och Emil upp och sen åkte vi hem åt, sen lade vi oss i sängen och bara njöt och kände bebis böka runt i magen :) Gud vad mysigt det är! Om en halvtimme ska jag kolla allsång på Skansen och sen blir det nog bingen! Ska upp tidigt imorgon, vi ska åka till Mariehamn! Imorgon går jag även in i v27 så det lär bli massvis med fina bilder imorgon :)

Lillemans crib

Åh, kunde inte hålla mig från att köpa! Nu är alla "stora" saker inköpta och jag är så lycklig! :) har aldrig längtat så mycket till något som till dig lilleman!

Tvåsiffrigt!

Nu är det bara 99 dagar kvar. Längtan är obeskrivlig och jag är så lycklig att jag håller på att spricka! De dagarna jag mår bra så har jag aldrig mått bättre i hela mitt liv! Åh, vad jag älskar dig lilleman!

Usch och fy

Usch! Den här dagen började då inte bra! Började blöda imorse och blev superorolig, ringde förlossningen och de bad mig ligga och kolla om jag känner bebisen röra sig. På 3 timmar rörde han inte en fena där inne, så då ringde jag upp förlossningen igen och fick tid till obstetriken. Vi skyndade oss in, men sen blev doktorn inne på obstetriken kallad till förlossningen så då fick jag också undersökas på förlossningen. Vi fick höra bebisens hjärtljud och bebis slutade aldrig röra sig så ctg:t funkade i princip inte, men efter 45 minuter fick de till en bra kurva tydligen, och när doktorn väl undersökte mig så var allt helt normalt. Usch vad jobbigt det är, man blir så himla orolig och när man är som mest orolig slutar han där inne att röra på sig och man blir helt galen! Men nu är det bara 100 dagar kvar till BF och jag längtar så otroligt mycket efter min lilla bebis! Min fina fina lilla prins. Han är så otroligt efterlängtad! 

Bortbjudna.. Igen!

Ikväll är vi bortbjudna igen! Helt underbart, så idag äter vi grillat hos mamma! Först lämnade vi Doris hos svärmor och sen drog vi ut till mamma. Hm, vet inte riktigt vad jag ska skriva mer, så jag lägger in två bilder från i förmiddags! :)

Bajsblogg

Igår när jag skulle blogga så blev jag sjukt besviken när jag insåg att jag inte kunde publicera mina inlägg. Sen när det väl gick publicerades det 20 stycken likadana inlägg. Åh, vad trött jag blir. Igår kom Emma och Martin förbi med världens finaste set med kläder till lilleman, med smurfarna på. Tack så mycket! Efter det åt vi, och sen somnade jag direkt när Emil mötte upp Martin igen. Vaknade vid 20.30 och Emil kom hem vid 21.30, och då ville han gå och sova direkt. Men vi låg vakna en stund och kollade på tv och gick och lade oss vid 22.00. Jag somnade inte direkt utan låg och vred på mig till 23.00 ungefär, och sen somnade jag. Imorse vaknade jag vid 11.00 - superskönt att få sova ut! Idag är jag som sagt ledig, och då började jag och Doris morgonen med ett glas flädersaft, två rostade smörgåsar och fil med flingor och jordgubbar till. Sen har vi suttit ute på balkongen sen dess.. Superfint väder ute nu ju! Ikväll ska vi på middag igen, så det ser jag fram emot! (Ser fram emot allting som har med mat att göra, iof..)
 
Frukosten imorse :)
 
 
Kaggen när jag ligger ner vecka 26 (25+0)
 
 
Kaggen ståendes vecka 26 (25+0)
 
 
 
 
 
 
 
 

Mormor och morfar

Igår på eftermiddagen drog vi till mormor och morfar som hade middag! Supermysigt var det! Idag har jag jobbat och är helt slut. Fick ju inte sova någonting natten till igår och sen natten till idag kunde jag inte sova, även fast jag var sjukt trött. Konstigt.. får se om jag får sova något inatt. Imorgon ska jag inte jobba så det ska faktiskt bli skönt att sova ut ordentligt. Gå och lägga mig i tid och gå upp lite senare imorgon (om jag inte somnar nu på eftermiddagen, vilket jag lär göra..) Just nu väntar vi på Martin och Emma som skulle komma över en snabbis, får se vad de har på hjärtat! Ikväll blir det en uppdatering med magbilder och lite tankar kring bebis och graviditeten!
 
Här är en bild från Thailand i julas!

Fosterutveckling; Vecka 26 (25+0)

Idag går jag in i vecka 26! Gud vad tiden går fort, och lilleman röjjer på där inne. Lägger in lite fosterutveckling först, för att sedan när Emil kommer hem ta kort på magen och lägga in! :)
 
 
Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Nu har den fått lite kroppsfett och ser mindre 'mager' ut. Sinnenas utveckling har kommit en bra bit på väg. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket betyder att synnerven har börjat fungera. 

När du har tid på MVC kontrolleras ditt blodtryck och du får lämna urinprov. På så vis kan man upptäcka tidiga tecken på havandeskapsförgiftning och diabetes så att behandling kan sättas in om det behövs. 

Fingrar, handleder och händer kan kännas värka eller kännas domnade. Det kan bero på att karpaltunneln, liksom så många andra vävnader i kroppen, svällt upp. Då kan nerver som löper i tunneln klämmas åt, vilket i sin tur orsakar smärta eller obehag. Handledsstöd kan hjälpa. Prata med din barnmorska eller läkare om du har besvär av det och läs våra tips om självhjälp för domnade eller värkande fingrar
 
 
 
 
 

Bebis

Ojoj! Nu ligger Emil och Doris och sussar ikapp, Emil bredvid mig och Doris precis intill mitt ansikte. Jag skulle också gärna sova om det inte vore för lilleman i magen. Shit vad han skulle prestera i fotboll. Han sparkar och rör sig, konstant när han väl är vaken. Han bökar runt utav bara tusan där inne. Helt underbart. Det är en sån sjuk känsla, man tänker inte på det när han bara buffar lite.. Men när han väl tar i, då blir det mer en obehaglig känsla, och inte nog med obehaglig känsla, det gör ont också! Men så länge lilleman mår bra så mår jag bra.. :) nu ska jag ligga och mysa med magen, och klappa lite på honom, då brukar han somna! God natt!

Nya blogg.se

Nu helt plötsligt när jag loggade in så kom nya blogg.se upp! Helt underbart och klart en förbättring!

Idag skulle jag egentligen ner och ta prover på vårdcentralen igen men jag orkade helt enkelt inte. Gjorde mig en stor frukost och satt mig och kollade på 16 and pregnant. Nu har jag precis stoppat i en tvättmaskin och fler ska det bli, så himla mycket smutstvätt som bara ligger och inte gör någon speciell nytta. Doris har varit förjävlig idag och bara skrikit, skrikit och skrikit. Kraffsat på dörrar har hon gjort också, vilket gör mig galen. Jag har provat med allt; gett henne mer mat, grädde, lekt med henne, låtit henne gå ut på balkongen - ALLT! Men ingenting passar. Nu har hon lugnat ner sig och ligger här i soffan bredvid mig. Otroligt skönt.
 
 
 
Lillgrisen, mamma älskar dig så mycket ändå!
 
 
 
 

Mobiblogg

Nu blev det mobilblogg igen! Orkar inte ta upp datorn haha. Idag var jag på fika hos Emma som fyller år idag, Supermysigt! Efter det drog jag och Emil en snabbis till Apoteket och sen hem igen. Vid 19.00 blev jag så otroligt sugen på något (ingen aning om vad) men vi drog till affären och hittade ostbågar och choklad! Perfekt. Så nu har jag ätit ostbågar och kollat time out. Med tanke på att jag bloggar från mobilen och blogg.se appen inte fungerar blir det ingen bild idag, men det kommer imorgon.. :)

Sängen

Det bästa med att bara jobba ibland är att man kan ligga i sängen och gosa med Doris exakt hur länge man vill! :)

Ny design, igen!

Nu har jag pillat och pillat och pillat på den här förbannade designen som jag råkade förstöra igår. Men nu börjar det likna något.. :) Igår hade jag planerat att bara vara hemma men vid 23 ringde Emma och frågade om jag ville komma över, så jag drog till henne och var där till runt 01.30. Emil var ute och drack öl så när jag kom hem var det lugnt och skönt, vilket bidrog till att jag somnade direkt. Vid 04.00 stapplar idioten in och är inte direkt tyst av sig, men han somnar innan han ens lägger huvudet på kudden. Så när han hade somnat kunde jag och Doris somna om igen. Idag har vi inte gjort mycket, vi ska ut och traska lite med lilla Hera och sen ska vi på fotboll! Nu får vi hoppas att vi tar 3 poäng idag, och inte slutar som Göteborg gjorde igår. Förlust med 5-0. Fy fan!

Nu ska vi ta våra feta arslen och masa oss till Hera och gå ut en sväng med henne! Vi hörs ikväll.. :)

OBSTETRIKEN

Idag vaknade jag sent, var helt slut efter bara två dagars jobb. Skönt! Imorse ringde jag mormor och bjöd in oss hos dem på middag, och så får Doris följa med och vara ute lite och härja, det behöver hon! Vi får se vad kvällen erbjuder, det lär nog bli lugnt idag igen. Har såna himla sammandragningar, så jag orkar knappt göra någonting. Var ju inne på först förlossningen och sen obstetriken här om dagen och kollade upp det men det var ingen fara, bebis låg så bra där inne och hade det gosigt. Nu ska jag städa upp lite här hemma, innan vi sticker till mormor.


Hörs ikväll!


Lillfisen min

Svar på anonyms kommentar:

Jag har försökt med blogg.se appen men jag kan inte logga in? Tydligen något fel på appen, inte bara jag som har det problemet om man läser runt.

SUGER

Det suger verkligen att det inte går att blogga från iphonen. Men men, igår jobbade jag på pappas jobb vilket var riktigt roligt. Har fått anställning där nu så jag lär vara där ett tag! Igår var det Gnaget som gällde efter jobbet och vi spelade mot hafnarfjördur, ett skitit isländskt lag som vi verkligen gjorde en keff insats emot. 1-1 blev det och besvikna åkte vi hem till Doris och mös.

Även idag har jag jobbat och jag är helt slut, ska bli så otroligt skönt att känna att man är trött på kvällen! Har ju somnat runt 01.00 varje kväll, medans Emil däckar kl. 21.00. Inte lika roligt..

Jag lär komma in och skriva en snabbis ikväll så vi hörs då!




Hemma på Råsunda.

Vecka 25 (24+0)

Idag går jag in i vecka 25, så först tänkte jag lägga upp lite bilder på magen.. :)




Imorgon ska jag även jobba på pappas jobb, så det blir nice! Skönt att ha något att göra om dagarna, det blir ju så jävla tråkigt här hemma efter några dagar.

Nu ska jag titta på Role models och sen blir det sängen.

Fy fan för åska.

Nu har jag fixat ännu massa mer på bloggen :) Idag har jag tvättat hela morgonen, skönt att få allt fräscht och rent. Hade velat gå på promenad nu när Emil kom hem, men vädret tillåter inte riktigt det, så nu ligger jag och Doris och bara myser och väntar på Emil. Senare idag blir det att övningsköra till Enköping för att hälsa på gammelfarmors grav.

Idag går jag in i v25 (24+0) så jag lägger upp en magbild senare!




Mammas lilla prinsessa!

Design

Nu har jag suttit uppe och pillat med den här förbannade designen, och inte kommer jag fram till något vettigt heller. Men men, det får vi lösa imorgon.

Kan ju börja med att säga att jag var hos barnmorskan på 25v kontroll idag! Hon mätte magen och lillfisen är stor och fin. Hjärtat pickade på som bara den, 150 slag i minuten var han uppe i. Har även bestämt vilken förlossning jag ska föda på, det blev Danderyd. Där känner jag mig mest hemma.. :)

Nä, om man ska ta och försöka sova lite.

17 juli, 22:39

Jaha, då ska man börja blogga igen. Men den här gången är det för min egen skull - för min lilla bebis i magen. Jag kommer lägga upp i princip allt som har med graviditeten och mitt liv att göra.. :)

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0